Ciasto drożdzowe bez tajemnic
Dostępność:
CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena:
239,00 zł
239.00
Ocena:
4





Opis
Co zrobić by ciasto drożdżowe nie upadło? Jak uniknąć zakalca? Tą wiedzę posiądziecie podczas warsztatów poświęconych ciastu drożdżowemu.
Prowadzący:
Jurij Gorobczyszyn
Pastry Chef w restauracji Cucina w City Park Hotel & Residence w Poznaniu.
Swoje doświadczenie zdobywał w Hotelu Imperator w Nimes (Francja). Szkolił się u światowej klasy cukierników: Teda Chaixa, Antonio Bachoura oraz Alexandrea Bordeaux. Uczestniczył w Konkursie Zielona Budka Master Challenge 2016, w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016 zajął 2 miejsce, w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru na międzynarodowych targach Expo Sweet 2017 zajął 4 miejsce.
Przebieg warsztatów:
- Wprowadzenie do tematu ciast drożdżowych: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji,
- Przygotowanie klasycznej szneki z glancem z owocami i serem,
- Omówienie i przygotowanie dodatków do ciast,
- Dekoracja wszystkich wypieków
Czas trwania:
- 4-5 godzin