Kiszonki i Pikle

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena: 199,00 zł 199.00




ilość szt.

Opis

Kiszenie i fermentacja to niezwykle inspirujące eksperymenty kulinarne, które dają nieograniczone możliwości kompozycji oraz pozwalają na odkrycie nowych nieszablonowych smaków.
Kiszone warzywa i owoce dobrze wpływają na nasz organizm- oczyszczają go, zwalczają infekcje i zwiększają odporność, a przy tym są niezwykle smaczne!
Podczas naszych warsztatów poznacie techniki kiszenia i piklowania oraz przykłady jak ciekawie zastosować warzywne przetworów w nietuzinkowych daniach, które później przygotujecie.

 

Prowadzący:

Dawid Żukowski - szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

 

W programie (menu):

  • Ogórki w karmelu i chili
  • Libańska rzodkiew z burakami
  • Czerwona cebula z czerwonym winem
  • Marchew z imbirem i kuminem

Następnie zostaną przygotowane poniższe dania z użyciem kiszonek:

  • Tatar wołowy, dressing azjatycki z kiszoną rzodkwią
  • Sałatka z kiszonek i pikli, kwaśna śmietana, pestki
  • Soczewica z kiszonymi burakami i twarogiem

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl