Kuchnia chilijska

Dostępność: są wolne miejsca
Cena: 239,00 zł 239.00

ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

Chilijskie potrawy, choć mało wyszukane są bardzo smaczne.

Najważniejszym posiłkiem dnia jest obiad. Bardzo często składa się na niego rosół z ziemniakami lub kukurydzą oraz wołowiną lub kurą (cazuela) i ryż podawany jako drugie danie z wołowiną lub kurczakiem. Innym popularnym składnikiem obiadu jest fasola i kukurydza. Z tej drugiej przyrządza się pastel de choclo - zapiekanka z kukurydzy z warzywami, kurczakiem i wołowiną.W Chile można się też najeść dużym plastrem mięsa wołowego smażonego z jajkami wbitymi na wierzch dania.

Podczas kulinarnych wojaży po Chile przyrządzimy najpopularniejszą przekąskę chilijską, sprzedawaną na każdej ulicy. Danie główne będzie prawdziwą niespodzianką, gdyż w każdej jego części będziemy odkrywać różne smaki.

Na deserze pojawią się...... płatki śniegu. Warsztaty zakończymy chilijską

 

W programie (menu):

  • Sopaipillas con Pebre - przekąska
  • Pastel de Choclo - czyli ciasto/placek z kukurydzy. To zmielona kukurydza (z odrobiną masła,  ewentualnie mleka i odrobiną cukru), zapieczona w piekarniku w glinianej, okrągłej formie. Dziobiąc warstwę widelcem w każdym jej rogu znajdziemy inne niespodzianki – kawałek kurczaka, rodzynki, jajko na twardo, oliwki i pino, czyli mięso mielone zasmażane z cebula i merquén .
  •  Leche Nevada - zawdzięcza nazwę porcji merengue, którą unosi się na mleku, co daje wrażenie "płatków śniegu".

Czas trwania:

3 - 4 h

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl