Kuchnia grecka

Dostępność: są wolne miejsca
Cena: 239,00 zł 239.00




ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

Współczesna Kuchnia Grecka jest mocno zakorzeniona w tradycji trwającej tysiąclecia. Od czasów starożytnych jej podstawą są niezmiennie : pszenica, oliwa, wino i ryby. Kuchnia grecka ewoluowała równolegle do rozwoju wydarzeń historycznych. Do dzisiaj niezwykle żywe są w niej wpływy kuchni tureckiej, perskiej, arabskiej i  bałkańskiej.

Podczas greckiej wyprawy kulinarnej w naszej Akademii Gotowania w Poznaniu będziemy bawić się i gotować m.in. rozgrzewającą i aromatyczną zupę na bazie cieciorki. Zaskoczy Was narodowe, greckie danie rybne, które będzie dla Was miłym wyzwaniem i zauroczy Was smakiem. I to nie będzie "Ryba po Grecku", obiecujemy. A na deser.... przygotujemy smakowitość na bazie..... cukinii. Nasze Warsztaty Kulinarne zakończy grecka kolacja, ale bez tłuczenia talerzy :-)

 

W programie (menu):

  • Tiropitakia – Τυροπιτάκια – pierożki z ciasta filo
  • Revithia (ρεβύθια) to zupa ugotowana na bazie cieciorki, z dodatkiem oliwy z oliwek, liści laurowych oraz rozmarynu
  • Bakaliaros skordalia – Μπακαλιάρος σκορδαλιά – tradycyjne danie rybne podawane w Dniu Niepodległości
  • Deserowe placuszki cukiniowe z owocami

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl