Smaki Azji - Kuchnia indonezyjska

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena: 239,00 zł 239.00



ilość szt.

Opis

Kuchnia indonezyjska słynie z bogactwa aromatycznych przypraw, których dania są opierane głownie na ryżu. dzięki różnicą tradycji kulturalnych odczuć można także wpływ kuchni arabskiej, chińskiej oraz indyjskiej. Podczas naszych warsztatów dowiecie się co to nasi, goreng przygotujecie również własne sate ayan, nauczycie się jak zrobić domowy sos sambal oraz bazę balijskiej kuchni. Przygotujecie się wiec na to, że może być pikantnie!

 

Prowadzący:

Grzegorz Jandy - absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz, dj i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni co zaowocowało stworzeniem projektu Gotuyam - Podróże Kulinarne 

W programie (menu):

  • Bumbu Bali - aromatyczna pasta która jest bazą kuchni balijskiej 
  • Kering Tempeh - przystawka z Yogyakarty, czyli smażony tempeh w słodko-pikantnej glazurze
  • Sate Ayam - indonezyjski klasyk, czyli mięsne szaszłyki
  • Tahu Mesanten - wegatarianskie curry z Bali
  • Tori - słodki, ryżowy przysmak z krainy Toradżów
  • Sambal Oelek - klasyczny sos do sałatek na bazie ostrych papryczek

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl