Kuchnia Polska Fusion
towar niedostępny





Opis
Kochamy naszą tradycyjną kuchnię choć bywa bardzo kaloryczna. Kuchnia polska obfituje w potrawy mięsne, przyrządzane na różne sposoby. Najbardziej typowe potrawy to kotlet schabowy, bigos, gołąbki i pierogi. Polska kuchnia słynie z doskonałego chleba i pysznych kiełbas.
Na naszych warsztatach przygotujemy kilka potraw z naszego bogatego dziedzictwa kulinarnego, ale w nowej, odchudzonej z kalorii odsłonie tzw. Kuchni Fusion czyli łączącej tradycyjne przepisy w taki sposób, aby ostatecznie stworzyć ich nową kulinarną wariację. Dzięki temu dowiecie się, jak przygotować jedną z najbardziej znanych polskich zup - rosół z japońska nutą, oraz jak zrobić doskonałe kluski śląskie w nowoczesnym wydaniu. Na koniec warsztatów przy wspólnym stole będziemy biesiadować i kosztować przyrządzone potrawy.
W programie (menu):
-
Polski ramen czyli rosół z domowym makaronem, jajem i ziołami,
-
Kluski z wędzonego twarogu, pesto z naci pietruszki i lokalny twardy ser,
-
Pierogi ruskie z ikrą śledzia, sos beurre blanc i emulsja z kopru
-
Dakłas "rozsypany"
Czas trwania:
- 3-4 godziny