Smaki Azji - Tajlandia

towar niedostępny





Opis
Zapraszamy do poznawania i smakowania aromatycznej, często pikantnej kuchni tajskiej.
Dla wszystkich , którzy chcą poznać aromaty tej części „Azji na luzie” - kuchnia tajska jest idealna. Jej cechą jest większa "swoboda" w sposobie przygotowywania dań, nie ma tu tak sztywnych zasad jak np. w Chinach Proporcje użytych składników i co za tym idzie smak potrawy zależą w dużej mierze od indywidualnego stylu kucharza.
Jeśli chcesz wiedzieć jak zdobyć swój „własny styl” w gotowaniu tajskich potraw, nasz kurs jest dla Ciebie idealny.
To dzięki oryginalnym walorom smakowym kuchnia tajska w ostatnim okresie, zdobyła znaczną popularność w Europie. Prawdopodobnie najlepiej rozpoznawanym daniem tajskim na świecie jest słynna ostro - kwaśna zupa z krewetek i grzybów tom yam.
Podczas naszej tajskiej podróży poznacie takie składniki jak liść kafiru, trawa cytrynowa, korzeń galangalu, a przyrządzone własnoręcznie aromatyczne dania zjecie Państwo przy wygodnym stole podczas wspólnej kolacji w naszej jadalni.
W programie (menu):
-
Tom Kha GaiPad thai z kurczakiem i smażonym tofuMango sticky rice
Czas trwania:
- 3-4 godziny
Oczywiście menu jesteśmy gotowi modyfikować jeśli chcesz wykupić cały kurs albo organizujesz imprezę firmową.