Smaki Azji - Tajlandia

Dostępność: są wolne miejsca
Cena: 239,00 zł 239.00




ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

Zapraszamy do poznawania i smakowania aromatycznej, często pikantnej kuchni tajskiej.

Dla wszystkich , którzy chcą poznać aromaty tej części „Azji na luzie” - kuchnia tajska jest idealna. Jej cechą jest większa "swoboda" w sposobie przygotowywania dań, nie ma tu tak sztywnych zasad jak np. w Chinach Proporcje użytych składników i co za tym idzie smak potrawy zależą w dużej mierze od indywidualnego stylu kucharza. 

Jeśli chcesz wiedzieć jak zdobyć swój „własny styl” w gotowaniu tajskich potraw, nasz kurs jest dla Ciebie idealny.

To dzięki oryginalnym walorom smakowym  kuchnia tajska w ostatnim okresie, zdobyła znaczną popularność w Europie. Prawdopodobnie najlepiej rozpoznawanym daniem tajskim na świecie jest słynna ostro - kwaśna zupa z krewetek i grzybów tom yam.

Podczas naszej tajlandzkiej podróży poznacie takie składniki jak liść kafiru, trawa cytrynowa, korzeń galangalu, a przyrządzone własnoręcznie aromatyczne dania zjecie Państwo przy wygodnym stole podczas wspólnej kolacji w naszej jadalni.

Prowadzący:

Hubert Stachowiak 

Od urodzenia skazany był na kuchnie, od najmłodszych lat inspirował się starszym bratem - kucharzem, który czerpał wiedzę między innymi od Rafała Jelewskiego. Karierę kulinarną rozpoczynał w poznańskich restauracjach, gdzie stał się specjalistą kuchni japońsko- azjatyckich. Z czasem rozwijał się w kierunku kuchni Fusion. Doświadczenie zdobywał w Berlinie, gdzie był szefem kuchni we włoskiej restauracji Piano Forte. Po powrocie ze stolicy Niemiec, wrócił do rodzinnego miasta, gdzie szkolił się w Bazarze Poznańskim pod okiem Roberta Echausta jak również Jakuba Walczaka. W naszej Akademii prowadzi głównie warsztaty kuchni włoskiej i tajskiej. Możecie spotkać go również na kursach kuchni francuskiej.

W programie (menu):

  • Tom Yum Goong / ostra i słodko- kwaśna zupa na bazie mleczka kokosowego z krewetkami i boczniakami
  • Pad Thai / smażony tajski makaron z tofu i jajkiem
  • Gai Pad Med Mamuang /tradycyjny kurczak z orzechami nerkowca i warzywami
  • Kluay Kaek / smażone banany w cieście z sezamem

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Oczywiście menu jesteśmy gotowi modyfikować jeśli chcesz wykupić cały kurs albo organizujesz imprezę firmową.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl