Kuchnia włoska

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena: 239,00 zł 239.00



ilość szt.

Opis

Kuchnia włoska to temat na niejedną książkę i niejeden wieczór. Dlaczego jest tak popularna w Polsce i na Świecie? Może dzięki prostocie i szybkości  przyrządzania potraw. Może dzięki świeżym i kolorowym składnikom. A może dzięki pizzy ? Włosi czynią z gotowania i jedzenia wielką sztukę życia. Poczynając od celebrowania zakupów najlepiej w małych, lokalnych sklepikach i straganach aż po gotowanie i jedzenie w gronie rodziny i znajomych.

Na warsztatach kulinarnych nie dowiecie się jak żyć po włosku - dolce far niente. Ale na pewno przybliżymy Wam ducha włoskiej kuchni i poczujecie la dolce vita. Zrobimy idealne ciasto na makaron, oraz upieczemy pyszną focaccie. Na koniec wspaniały finał w towarzystwie deseru zabajone.

Prowadzący:

Hubert Stanisławski: pasje do gotowania przekazał mu jego starszy brat, który czerpał nauki między innymi od Rafała Jelewskiego. Zawodową przygodę z gastronomią rozpoczął od poznańskich restauracji specjalizujących się w kuchniach japońsko-azjatyckich. Po kilku latach trafił pod skrzydła Przemysława Czekały, który wprowadził go w świat kuchni fusion/europejskiej. Głodny wiedzy i ciekawy świata, wyjechał do Berlina gdzie pracował jako szef kuchni we włoskiej restauracji Piano Forte. Po powrocie do Poznania rozpoczął pracę w Poznańskim Bazarze gdzie pod okiem Roberta Echausta oraz Jakuba Walczaka zdobywał kolejne tajniki sztuki kucharskiej.

 

W programie (menu):

  • Bruscetta tomato
  • Świeżo wypiekana focaccia
  • Tagliatelle domowej produkcji ze świeżym pesto z bazylii i rukoli oraz wołowiną 
  • Duszone gruszki z kremem zabajone

 

Czas trwania:

3 - 4 godziny



Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl