Kuchnia Żydowska

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena: 249,00 zł 249.00





ilość szt.

Opis

Podczas naszych warsztatów wskrzesimy na nowo zapomnianą kuchnie żydowska, która oczaruje Was bogactwem kolorów i aromatycznych przypraw. Przygotujemy zapomniane klasyki takie jak czulent czyli tradycyjna potrawa jednogarnkowa jedzona w szabat, a także cymes - słodką potrawę, często serwowaną w formie deseru. Nie zabraknie też dużo lżejszych dań w formie przekąsek.

Prowadzący:

Dawid Żukowski - szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

W programie (menu):

  • flat bread
  • hummus: pasta z ciecierzycy, sezamu i czosnku,
  • labneh - ser z jogurtu greckiego,
  • baba ghanoush - pasta z bakłażanu i sezamu
  • Marynowany kurczak, cymes z marchwi, sałatka z kuskusu
  • Czulent z kaczką 

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl