Kuchnia polska: pierogowe wariacje

Dostępność: są wolne miejsca
Cena: 219,00 zł 219.00



ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

Pierogowe wariacje

 Pierogi to jedno z najpopularniejszych polskich dań. Jest uwielbiane nie tylko przez Polaków, ale również obcokrajowców. Nikt już chyba nie wyobraża sobie wigilii bez tej potrawy. Wiele osób lubi pierogi ruskie, z kapustą, z serem czy z owocami. Ich prosta forma stwarza również możliwość różnorodnych wariacji.

Warsztaty lepienia pierogów pozwalają przyswoić sobie umiejętność przygotowania tej polskiej potrawy. Powstały one z myślą o  klientach indywidualnych, jak i pracownikach firm, którzy chcieliby w miły, pomysłowy, a jednocześnie pożyteczny sposób spędzić wolny czas. Wspólne zajęcie, jakim będzie przyrządzanie pierogów z pewnością zbliży uczestników i pozostawi niesamowite wspomnienia. 

Głównym założeniem warsztatów jest doskonała zabawa uczestników podczas wspólnego lepienia pierogów. Podczas zajęć będziecie mieli okazję nauczyć się przyrządzać to tradycyjne polskie danie. Dowiecie się, jakich składników powinno się użyć i jak je komponować. Warsztaty zakończy wielka pierogowa biesiada podczas której spróbujecie własnoręcznie przyrządzonych pierogów.

Prowadzący:

Dawid Żukowski- szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

Menu:

  • Pierogi ruskie z masy twarogowo - ziemniaczanej z cebulką
  • Pierogi z kaszą gryczaną i bryndzą
  • Pierogi z kapusta kiszoną, grzybami i cebulką
  • Pierogi mięsne z podrobami i okrasą

Czas trwania warsztatu:

  • 3 - 4 godziny

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl