Darmowa dostawa

Nowe warsztatyKup voucher podarunkowy

KALENDARZ - nadchodzące warsztaty:

 

Polecane produkty

Tarty i serniki idealne

Tarty i serniki idealne
Tarty i serniki idealne

Warsztaty z przygotowywania pysznych i efektownych tart i serników. Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, karmelizowane pomarańcze czy ganache z białej czekolady.

Przebieg warsztatów: 

  • Sernik gianduja
  • Klasyczny domowy sernik
  • Tarta cytrynowa
  • Tarta czekoladowa

Ilość miejsc ograniczona.    

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 249,00 zł

Kuchnia Francuska

Kuchnia Francuska
Kuchnia Francuska

Kuchnia francuska jest znana i ceniona na całym świecie. Nie jest tajemnicą, że Francuzi traktują swoje potrawy i produkty jako część światowego dziedzictwa. Nie ma też nic zaskakującego w tym, że język francuski stał się językiem sztuki kulinarnej.

Kuchnia francuska jest delikatna, lekka, wysublimowana i fantazyjna. Wielu uważa, że kuchnia francuska jest najlepsza na świecie, a Francja to kolebka sztuki kulinarnej. Jak wiele jest w tym prawdy? Sporo, zważywszy, że najbardziej restrykcyjny sposób oceniania jakości restauracji narodził się właśnie we Francji. A marzeniem wielu urodzonych nad Sekwaną kucharzy jest znalezienie się w najbardziej prestiżowym przewodniku kulinarnym Michelina – nawet jeżeli mieliby otrzymać jedną gwiazdkę.

W programie (menu):

  • Zupa cebulowa z białym winem zapiekana z grzankami i serem
  • Quiche Lorraine
  • Coq au vin - kurczak w bordeaux
  • Crêpes Suzette- płonące naleśniki

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 239,00 zł

KURS SUSHI

KURS SUSHI
KURS SUSHI

Zapraszamy Państwa do zanurzenia się w świat prostoty i perfekcji japońskiego sushi. Podczas warsztatów w naszej Akademii Gotowania w Poznaniu przeniesiemy Was się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznacie historię, ciekawostki i dzień dzisiejszy sushi. Odkryjemy przed Wami tajniki praktycznego przygotowania perfekcyjnych rolek. Chcemy Abyście na naszych warsztatach zrozumieli jak wiele wymagają Japończycy od siebie przygotowując sushi. Jak wiele wymagają od składników używanych do przygotowywania sushi i skąd bierze się ogromna popularność tej wyjątkowej potrawy.

Nasz doświadczony Sushi Master podzieli się z Wami wiedzą na temat przyrządzania idealnego sushi.  W czasie kursu porozmawiamy o ryżu, który jest sercem i duszą sushi, dowiecie się z czym przygotować tradycyjne sushi oraz jak je podać.  Co to jest oshinko, kanpyo, tobiko, wasabi, hashi, katsuramuki itd.? Jak perfekcyjnie ugotować ryż do sushi?

Część teoretyczną umiejętnie połączymy z częścią praktyczną w czasie której każdy Uczestnik przygotuje nigiri, hosomaki, futomaki oraz uramaki stanowiące fantastyczny posiłek. Gwarantujemy, że zarówno osoby po raz pierwszy dotykające płatów nori na macie oraz takie, które używają w domu yanagiby, spędzą u nas niezapomniany wieczór przy sushi i herbacie. Po uczcie wszyscy uczestnicy otrzymają okolicznościowy dyplom.

さようなら sayōnara

 

W programie (menu):

  • futomaki z łososiem
  • hosomaki
  • nigiri z tamago i łososiem
  • uramaki (california maki) z surimi

 

 

Czas trwania:

  • 2-3 godziny.

Kurs sushi jest jednym z najczęściej wybieranych kursów przez firmy zlecające nam organizację imprezy integracyjnej czy tez spotkania z kontrahentami. Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że nie wszyscy mogą lubić sushi… Nie ma obaw, dobierzemy menu odpowiednie dla wegan lub osób mających inne specyficzne preferencje żywieniowe. Sushi pozwala na dużą integracje uczestników podczas kursu. Jesteśmy w stanie wpleść w kurs sushi, konkursy i zabawy jeśli organizator sobie tego życzy. Kurs jest zawsze niezapomnianym przeżyciem a kończy się wręczeniem dyplomów Uczestnikom.

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 239,00 zł

Smaki Azji - Tajlandia

Smaki Azji - Tajlandia
Smaki Azji - Tajlandia

Zapraszamy do poznawania i smakowania aromatycznej, często pikantnej kuchni tajskiej.

Dla wszystkich , którzy chcą poznać aromaty tej części „Azji na luzie” - kuchnia tajska jest idealna. Jej cechą jest większa "swoboda" w sposobie przygotowywania dań, nie ma tu tak sztywnych zasad jak np. w Chinach Proporcje użytych składników i co za tym idzie smak potrawy zależą w dużej mierze od indywidualnego stylu kucharza. 

Jeśli chcesz wiedzieć jak zdobyć swój „własny styl” w gotowaniu tajskich potraw, nasz kurs jest dla Ciebie idealny.

To dzięki oryginalnym walorom smakowym  kuchnia tajska w ostatnim okresie, zdobyła znaczną popularność w Europie. Prawdopodobnie najlepiej rozpoznawanym daniem tajskim na świecie jest słynna ostro - kwaśna zupa z krewetek i grzybów tom yam.

Podczas naszej tajlandzkiej podróży poznacie takie składniki, jak liść kafiru, trawa cytrynowa, korzeń galangalu, itd. Dowiecie się jak dodanie Przyrządzone własnoręcznie aromatyczne dania zjecie Państwo przy wygodnym stole podczas wspólnej kolacji w naszej jadalni.

Prowadzący:

Grzegorz Jandy - absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz, dj i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni co zaowocowało stworzeniem projektu Gotuyam - Podróże Kulinarne 

 

W programie (menu):

  • Tom Yum Goong / ostra i słodko- kwaśna zupa z krewetkami
  • Pad Thai / smażony tajski makaron
  • Gai Pad Med Mamuang /tradycyjny kurczak z orzechami nerkowca
  • Kluay Kaek / smażone banany 

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Oczywiście menu jesteśmy gotowi modyfikować jeśli chcesz wykupić cały kurs albo organizujesz imprezę firmową.

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 239,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl