Ferie kulinarne - warsztaty dla dzieci [2 turnusy]

ferie-kulinarne-warsztaty-dla-dzieci-w-poznaniu.jpg
  • nowość
Dostępność: są wolne miejsca
Cena: 560,00 zł 560.00








ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

 

Ferie Kulinarne - zimowe warsztaty dla dzieci czyli ferie w Poznaniu na pewno nie będą nudne!


Jeśli szukasz zimowych atrakcji dla dzieci w formie półkolonii w Poznaniu to dobrze trafiłeś/aś. Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku od 7-14 lat 
na FERIE KULINARNE - Zimowe WARSZTATY DLA DZIECI do naszej Akademii Gotowania przy ul. Dąbrowskiego 7 w Poznaniu.

Podobnie jak organizowane półkolonie w Poznaniu, nasze zimowe zajęcia dla dzieci trwają cały dzień (8 godzin) w tygodniowym cyklu warsztatów, w którym wszystkich młodych uczestników czeka niesamowita podróż kulinarna dookoła świata. Podczas pięciu dni zabawy na warsztatach Dzieci przygotują codziennie trzy dania z najsmaczniejszych kuchni świata. To wszystko w samym centrum Poznania.

Podczas warsztatów dzieci poznają zwyczaje kulinarne mieszkańców poszczególnych krajów, przygotują tematyczne zadania plastyczne oraz będą uczestniczyły w quizie wiedzy kulinarnej  o danym kraju.

Terminy:

1 Turnus 27.01-31.01 2020
2 Turnus 03.02-07.02 2020

 

Cena za turnus: 560 zł 

Promocja: Przy zapisie więcej niż jednego dziecka - na każde kolejne 50 zł zniżki. (Np. zapisując 3 dzieci otrzymujesz 100 zł zniżki.) 

 


 

W PROGRAMIE: 

 

Dzień 1 poniedziałek -KUCHNIA FRANCUSKA-

ŚNIADANIE:

maślane rogaliki z sosem czekoladowym i musem owocowym

OBIAD:

aromatyczna tarta ze świeżymi warzywami i soczystym kurczakiem

DESER:

kolorowe makaroniki z delikatnym kremem

 

Dzień 2 wtorek –KUCHNIA AZJATYCKA-

ŚNIADANIE: 

zupa miso z tofu, świeże tamago oraz gorące szaszłyczki yakitori

OBIAD:

kurs sushi prowadzony przez profesjonalnego sushi mastera

DESER:

Orzeźwiająca tapioka z mango

 

Dzień 3 środa –KUCHNIA POLSKA-

ŚNIADANIE:

jajecznica w dwóch odsłonach z chrupiącym pieczywem

OBIAD:

tradycyjne pierogi z białym serem

DESER:

pachnący jabłecznik z cynamonem

 

Dzień 4 czwartek –KUCHNIA USA- 

ŚNIADANIE:

maślane pan cake z syropem

OBIAD:

zdrowe burgery z konfiturą z cebuli

DESER:

mocno czekoladowe i wilgotne brownie

 

Dzień 5 piątek –KUCHNIA WŁOSKA-

ŚNIADANIE:

kolorowa mini pizza ze świeżymi dodatkami

OBIAD:

klasyczne spaghetti  z aksamitnym sosem pomidorowym i aromatyczną bazylią

DESER:

pyszne migdałowe florentynki

 


 

Podczas zajęć zapewniamy:

  • opiekę kucharza i animatora przez cały czas trwania zajęć
  • udział dzieci w przygotowaniu wszystkich dań i ich konsumpcję
  • certyfikat uczestnictwa w zimowych kursach gotowania - dyplom dla każdego uczestnika
  • teczki na wykonane przez dzieci prace plastyczne. Oraz kredki, flamastry, kolorowy papier itp.
  • na życzenie wszystkie przepisy na dania z warsztatów przesyłamy Opiekunom mailowo.
  • nagrody dla wszystkich dzieci za zebranie punktów w quizach i na warsztatach
  • maksymalnie 14 osobowe grupy dzieci w wieku 7 – 14 lat
  • ochronne fartuszki i wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne
  • dobrej jakości, świeże składniki i artykuły spożywcze
  • wpajanie praktycznych zasad zdrowego żywienia m.in.: używania cukru, soli, komponowanie potraw, itp
  • aktywną, ale swobodną dla dzieci organizację czasu tak, aby każde dziecko czuło się komfortowo niezależnie od umiejętności kuchennych
  • 2 śniadanie, obiad i podwieczorek/deser przygotowane ze świeżych produktów każdego dnia i własnoręcznie przez dzieci ale pod opieką prowadzących

 


 

Ważne:


Czas trwania:

Uprzejmie prosimy aby dzieci zjadły w domu pierwsze śniadanie.  Gotowanie zaczynamy od 09:00 i zanim przygotujemy 2-gie śniadanie upłynie min.1 godzina. 

Zajęcia trwają od 09.00 do 15.00. Jest możliwość przyprowadzenia dzieci od godziny 08:30 i odebrania maksymalnie o godznie 16:00 - fakt ten jednak należy odpowiednio wcześniej zgłosić prowadzącym zajęcia. 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl