Kiszonki i Pikle

Kiszonki i Pikle
Kiszonki i Pikle

Kiszenie i fermentacja to niezwykle inspirujące eksperymenty kulinarne, które dają nieograniczone możliwości kompozycji oraz pozwalają na odkrycie nowych nieszablonowych smaków.
Kiszone warzywa i owoce dobrze wpływają na nasz organizm- oczyszczają go, zwalczają infekcje i zwiększają odporność, a przy tym są niezwykle smaczne!
Podczas naszych warsztatów poznacie techniki kiszenia i piklowania oraz przykłady jak ciekawie zastosować warzywne przetworów w nietuzinkowych daniach, które później przygotujecie.

Prowadzący:

Dawid Żukowski - szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

W programie (menu):

  • Ogórki w karmelu i chili
  • Libańska rzodkiew z burakami
  • Czerwona cebula z czerwonym winem
  • Marchew z imbirem i kuminem
  • Tatar wołowy, dressing azjatycki z kiszoną rzodkwią
  • Sałatka z kiszonek i pikli, kwaśna śmietana, pestki
  • Soczewica z kiszonymi burakami i twarogiem

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 199,00 zł

Francuskie Makaroniki

Francuskie Makaroniki
Francuskie Makaroniki

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 249,00 zł

Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego

Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego
Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego

Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem?

W naszym warsztatowym menu m.in.: profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych.

Przebieg warsztatów:

1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.

2. Przygotowanie i wypiek 5 rodzajów ciast parzonych.

3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.

4. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł

Ciasto drożdzowe bez tajemnic

Ciasto drożdzowe bez tajemnic
Ciasto drożdzowe bez tajemnic

Co zrobić by ciasto drożdżowe nie upadło? Jak uniknąć zakalca? Tą wiedzę posiądziecie podczas warsztatów poświęconych ciastu drożdżowemu. W naszym menu znajdą się takie pozycje jak serowe drożdżówki, chałki, baby z bakaliami, placki z owocami i wiele innych.

Przebieg warsztatów:

1. Wprowadzenie do tematu ciast drożdżowych: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji,

2. Przygotowanie i wypiek 5 rodzajów ciast drożdżowych

3. Omówienie i przygotowanie dodatków do ciast.

4. Dekoracja wszystkich wypieków.

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 239,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl