Wykwintne przekąski na domowe imprezy

Wykwintne przekąski na domowe imprezy
Wykwintne przekąski na domowe imprezy

Zaplanowane przyjęcie domowe spędza Ci sen z powieki. Myślisz o firmie cateringowej. STOP! Razem z rodziną i przyjaciółmi możecie zacząć zabawę od wspólnego przygotowania przekąsek bankietowych. Warto wtedy troszkę poszaleć i przygotować coś naprawdę specjalnego, bo jedzenie to przecież połowa sukcesu udanej imprezy.

Dania bankietowe powinny być lekkostrawne, ale i oryginalne. Takie właśnie dania przyciągną wzrok i wprowadzą wszystkich w podziw. Każdy przecież uwielbia jeść to, co pięknie wygląda. Nie bez powodu mówi się przecież, że jemy oczami! Przygotujecie smaczne przekąski „na jeden kęs”. Oczywiście nie zapomnimy o deserze.  Najlepiej lekkim, ale ważne żeby zachwycił gości. Na finał warsztatów odbędzie się prawdziwy bankiet z przygotowanych przekąsek w towarzystwie musującego koktajlu. 

W programie (menu):                           

  • Tarta z kozim serem i gruszkami
  • Paszteciki
  • Zupa tajska na mleku kokosowym z dynią
  • Faszerowane mini babeczki
  • Parfait z kurzych wątróbek z rodzynkami
  • Łódeczki z cykorii z musem arbuzowym i fetą
  • Mini musy czekoladowe z owocami

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł

Kuchnia hiszpańska

Kuchnia hiszpańska
Kuchnia hiszpańska

Kuchnia hiszpańska słynie z wyrazistych smaków, które uzyskuje się dzięki pikantnym papryczkom i aromatycznym przyprawom. Tamtejsze upodobania kulinarne nie są jednak jednorodne ‒ w każdym z 17 autonomicznych regionów Hiszpanii jada się nieco inaczej. 

Podstawowymi Hiszpańskimi potrawami są: gazpacho - pyszny warzywny chłodnik, paella z ryżem, owocami morza, kurczakiem lub królikiem, smażona i gotowana na metalowej patelni z dwoma uchwytami. Churros to słodki hiszpański przysmak, idealnie smakuje maczany w kawie lub gorącej czekoladzie.

Podczas kulinarnej wyprawy po Hiszpanii poznacie tajniki wyrazistego smaku gazpacho. Dowiecie się jak przygotować ciasto parzone i chrupiącą fritattę. Zajęcia zakończy prawdziwa hiszpańska uczta.


W programie (menu):

  • Gazpacho
  • Fritatta z warzywami i serem
  • Paella
  • Pączki z ciasta parzonego

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł

Kiszonki i Pikle

Kiszonki i Pikle
Kiszonki i Pikle

Kiszenie i fermentacja to niezwykle inspirujące eksperymenty kulinarne, które dają nieograniczone możliwości kompozycji oraz pozwalają na odkrycie nowych nieszablonowych smaków.
Kiszone warzywa i owoce dobrze wpływają na nasz organizm- oczyszczają go, zwalczają infekcje i zwiększają odporność, a przy tym są niezwykle smaczne!
Podczas naszych warsztatów poznacie techniki kiszenia i piklowania oraz przykłady jak ciekawie zastosować warzywne przetworów w nietuzinkowych daniach, które później przygotujecie.

Prowadzący:

Dawid Żukowski - szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

W programie (menu):

  • Ogórki w karmelu i chili
  • Libańska rzodkiew z burakami
  • Czerwona cebula z czerwonym winem
  • Marchew z imbirem i kuminem
  • Tatar wołowy, dressing azjatycki z kiszoną rzodkwią
  • Sałatka z kiszonek i pikli, kwaśna śmietana, pestki
  • Soczewica z kiszonymi burakami i twarogiem

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 199,00 zł

Pop-up: Restauracja Afrykańska

Pop-up: Restauracja Afrykańska
Pop-up: Restauracja Afrykańska

Dostępność: miejsca wkrótce zostaną wyprzedane

Cena: 99,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl