Burgery w trzech odsłonach

Burgery w trzech odsłonach
Burgery w trzech odsłonach

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 250,00 zł

Kiszonki i Pikle

Kiszonki i Pikle
Kiszonki i Pikle

Kiszenie i fermentacja to niezwykle inspirujące eksperymenty kulinarne, które dają nieograniczone możliwości kompozycji oraz pozwalają na odkrycie nowych nieszablonowych smaków.
Kiszone warzywa i owoce dobrze wpływają na nasz organizm- oczyszczają go, zwalczają infekcje i zwiększają odporność, a przy tym są niezwykle smaczne!
Podczas naszych warsztatów poznacie techniki kiszenia i piklowania oraz przykłady jak ciekawie zastosować warzywne przetworów w nietuzinkowych daniach, które później przygotujecie.

Prowadzący:

Dawid Żukowski - szef kuchni i współwłaściciel winebaru WINOBRAMIE na poznańskich Jeżycach. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, opartej na lokalnych składnikach i tradycyjnych recepturach, zmiksowanych z elementami kuchni z całego świata.

W programie (menu):

  • Ogórki w karmelu i chili
  • Libańska rzodkiew z burakami
  • Czerwona cebula z czerwonym winem
  • Marchew z imbirem i kuminem
  • Tatar wołowy, dressing azjatycki z kiszoną rzodkwią
  • Sałatka z kiszonek i pikli, kwaśna śmietana, pestki
  • Soczewica z kiszonymi burakami i twarogiem

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 199,00 zł

Pierogi Świata

Pierogi Świata
Pierogi Świata

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 239,00 zł

Vegan tour - warsztaty kuchni wegańskiej

Vegan tour - warsztaty kuchni wegańskiej
Vegan tour - warsztaty kuchni wegańskiej

Dostępność: są wolne miejsca

Cena: 239,00 zł

Ciasto drożdzowe bez tajemnic

Ciasto drożdzowe bez tajemnic
Ciasto drożdzowe bez tajemnic

Co zrobić by ciasto drożdżowe nie upadło? Jak uniknąć zakalca? Tą wiedzę posiądziecie podczas warsztatów poświęconych ciastu drożdżowemu. W naszym menu znajdą się takie pozycje jak serowe drożdżówki, chałki, baby z bakaliami, placki z owocami i wiele innych.

Przebieg warsztatów:

1. Wprowadzenie do tematu ciast drożdżowych: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji,

2. Przygotowanie i wypiek 5 rodzajów ciast drożdżowych

3. Omówienie i przygotowanie dodatków do ciast.

4. Dekoracja wszystkich wypieków.

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 239,00 zł

Pyszne bezy i bezunie

Pyszne bezy i bezunie
Pyszne bezy i bezunie

Jak upiec bezę, aby była idealnie wypieczona?  Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Na warsztatach przygotujemy łącznie 5 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki. Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu.

W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką... oraz wiele innych.

Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!

 

Przebieg warsztatów:

1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.

2. Przygotowanie i wypiek 5 rodzaji bez.

3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.

4. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 239,00 zł

Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego

Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego
Eklery, ptysie i inne cudeńka z ciasta parzonego

Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem?

W naszym warsztatowym menu m.in.: profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych.

Przebieg warsztatów:

1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.

2. Przygotowanie i wypiek 5 rodzajów ciast parzonych.

3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.

4. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł

Zachwycające Torty Nowoczesne - Warsztaty dwudniowe

Zachwycające Torty Nowoczesne - Warsztaty dwudniowe
Zachwycające Torty Nowoczesne - Warsztaty dwudniowe

 

Zamawiacie tort w cukierni? Boicie się, że Wam nigdy nie uda się w domowej kuchni wyczarować idealnego tortu? Błąd!

Na naszych warsztatach dowiecie się jak stworzyć zapierający dech tort od A do Z.

Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny tort, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort wraz z kwiatami, koronką. Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub chcą poznać nowe techniki dekoracyjne.  

Przebieg warsztatów: 

Część I : Podczas tej części nauczycie się wypiekać idealny biszkopt, przygotowywać nasączenia, kremy oraz łączyć smaki. Poznacie tajemnice idealnego wypieku pod masę cukrową. 

Część II: Podczas II części warsztatów nauczycie się obkładać torty masą cukrową (atrapę i tort biszkoptowy) oraz zdobić za pomocą jadalnej koronki (z lukru królewskiego i specjalistycznej masy do koronek) oraz cieniowania za pomocą płatków na 2 sposoby. Poznacie wszelkie dostępne na rynku jadalne masy plastyczne wykorzystywane do różnych elementów dekoracyjnych. Nauczycie się barwienia masy oraz robienia kwiatów i jego cieniowania.  

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 449,00 zł

Wykwintne przekąski na domowe imprezy

Wykwintne przekąski na domowe imprezy
Wykwintne przekąski na domowe imprezy

Zaplanowane przyjęcie domowe spędza Ci sen z powieki. Myślisz o firmie cateringowej. STOP! Razem z rodziną i przyjaciółmi możecie zacząć zabawę od wspólnego przygotowania przekąsek bankietowych. Warto wtedy troszkę poszaleć i przygotować coś naprawdę specjalnego, bo jedzenie to przecież połowa sukcesu udanej imprezy.

Dania bankietowe powinny być lekkostrawne, ale i oryginalne. Takie właśnie dania przyciągną wzrok i wprowadzą wszystkich w podziw. Każdy przecież uwielbia jeść to, co pięknie wygląda. Nie bez powodu mówi się przecież, że jemy oczami! Przygotujecie smaczne przekąski „na jeden kęs”. Oczywiście nie zapomnimy o deserze.  Najlepiej lekkim, ale ważne żeby zachwycił gości. Na finał warsztatów odbędzie się prawdziwy bankiet z przygotowanych przekąsek w towarzystwie musującego koktajlu. 

W programie (menu):                           

  • Tarta z kozim serem i gruszkami
  • Paszteciki
  • Zupa tajska na mleku kokosowym z dynią
  • Faszerowane mini babeczki
  • Parfait z kurzych wątróbek z rodzynkami
  • Łódeczki z cykorii z musem arbuzowym i fetą
  • Mini musy czekoladowe z owocami

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł

Tarty i serniki idealne

Tarty i serniki idealne
Tarty i serniki idealne

Warsztaty z przygotowywania pysznych i efektownych tart i serników. Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, karmelizowane pomarańcze czy ganache z białej czekolady.

Przebieg warsztatów: 

  • Sernik gianduja
  • Klasyczny domowy sernik
  • Tarta cytrynowa
  • Tarta czekoladowa

Ilość miejsc ograniczona.    

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 249,00 zł

Francuskie Makaroniki

Francuskie Makaroniki
Francuskie Makaroniki

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 249,00 zł

Zdrowe Słodkości

Zdrowe Słodkości
Zdrowe Słodkości

Dostępność: CZASOWO NIEDOSTĘPNY

Cena: 219,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl