Skip to content Skip to footer

389.00 

Filters Sort results
Reset Apply
Wybierz dostępny termin oraz opcję rezerwacji.
Opcje rezerwacji:
Wybierz dostępny termin oraz opcję rezerwacji.<br><br><b>Opcje rezerwacji:</b><br><b>(Kupuję dla siebie)</b> - otrzymasz potwierdzenie rezerwacji terminu na adres email, który podasz w szczegółach zamówienia.<br><br><b>(Kupuję na prezent)</b> - otrzymasz papierowy voucher z kodem rabatowym w ozdobnej kopercie, który zostanie wysłany na podany prez ciebie w zamówieniu adres fizyczny. Kod rabatowy naniesiony na voucherze umożliwi zapisanie się na podany termin z rabatem 100%
Wybierz termin:
16/12/24
godzina:
18:30
KURS SUSHI
25/11/24
godzina:
18:30
KURS SUSHI
08/01/25
godzina:
18:30
KURS SUSHI
04/02/25
godzina:
18:30
KURS SUSHI
10/03/25
godzina:
18:30
KURS SUSHI

Kto z nas nie słyszał o najbardziej znanej na świecie japońskiej potrawie? Chyba już nikt! Prawie każdy ją jadł, ale prawie nikt nie przygotował jej sam!
I tu pojawiamy się my!
Zabierzemy Was do Kraju Kwitnącej Wiśni. Kraju, w którym sushi można zjeść zawsze i wszędzie. I nauczymy Was nie tylko jak przygotowywać SUSHI. Posiądziecie szerszą wiedzę o sushi co pozwoli Wam w nieosiągalny dziś sposób cieszyć się jedzeniem sushi.
Poznacie historię powstania sushi, usłyszycie wiele ciekawostek, dowiecie się skąd bierze się tak ogromna popularność tej wyjątkowej potrawy.
Odkryjemy przed Wami tajniki przygotowania perfekcyjnych rolek. Pomożemy zrozumieć, jak wiele Japończycy wymagają od siebie przygotowując sushi. Jak wysokiej jakości musza być składniki, które używają do przygotowania sushi.
Nasz sushi master podzieli się z Państwem wiedzą na temat przyrządzania idealnego ryżu, który jest sercem i duszą sushi. Dowiecie się z czym przygotować tradycyjne sushi oraz jak je podać.
Część teoretyczną umiejętnie łączymy z częścią praktyczną, w czasie, której każdy uczestnik przygotuje własne sushi (8 rodzajów – to aż 26 kawałków sushi) stanowiące fantastyczny, a przede wszystkim obfity posiłek. Warto zabrać ze sobą pojemnik, aby spakować i zabrać do domu, to czego nie uda się zjeść podczas kursu.

さようなら sayōnara

W programie (menu):

  • futomaki sake – futomaki z surowym łososiem
  • futomaki softshell – futomaki z  krabem w całości
  • hosomaki kappa – hosomaki z ogórkiem
  • nigiri tamago – nigiri z omletem
  • nigiri inari  – nigiri z marynowanym tofu
  • nigiri ebi – nigiri z krewetką
  • uramaki surimi – uramaki  z paluszkami krabowymi
  • gunkan kanikama

Czas trwania:

  • 2,5-3,5 godziny.

Kurs sushi jest jednym z najczęściej wybieranych kursów przez firmy organizujące imprezy integracyjnej dla swoich pracowników czy tez spotkania z kontrahentami. Może się wydawać, że sushi nie jest dla wszystkich… Bez obaw, dobierzemy menu odpowiednie zarówno dla wegan jak i dla osób, mających inne preferencje żywieniowe. Dzięki wspólnej pracy i zabawie przy przygotowywaniu sushi, kurs jest wspaniałą formą integracji Twoich pracowników.  Kurs sushi to nie tylko ogromna frajda dla uczestników, ale również sporawa dawka wiedzy i kończy się wręczeniem dyplomów uczestnikom.

______
Uwaga, otwieramy nie wcześniej niż 15 minut przed godziną rozpoczęcia warsztatów.