Skip to content Skip to footer

389.00 

Filters Sort results
Reset Apply
Wybierz dostępny termin oraz opcję rezerwacji.
Opcje rezerwacji:
Wybierz dostępny termin oraz opcję rezerwacji.<br><br><b>Opcje rezerwacji:</b><br><b>(Kupuję dla siebie)</b> - otrzymasz potwierdzenie rezerwacji terminu na adres email, który podasz w szczegółach zamówienia.<br><br><b>(Kupuję na prezent)</b> - otrzymasz papierowy voucher z kodem rabatowym w ozdobnej kopercie, który zostanie wysłany na podany prez ciebie w zamówieniu adres fizyczny. Kod rabatowy naniesiony na voucherze umożliwi zapisanie się na podany termin z rabatem 100%
Wybierz termin:
20/02/25
godzina:
18:30
Kuchnia Żydowska

Podczas naszych warsztatów wskrzesimy na nowo zapomnianą kuchnie żydowska, która oczaruje Was bogactwem kolorów i aromatycznych przypraw. Przygotujemy zapomniane klasyki takie jak czulent czyli tradycyjna potrawa jednogarnkowa jedzona w szabat, a także cymes – słodką potrawę, często serwowaną w formie deseru. Nie zabraknie też dużo lżejszych dań w formie przekąsek.

W programie (menu):

  • flat bread
  • hummus: pasta z ciecierzycy, sezamu i czosnku,
  • labneh – ser z jogurtu greckiego,
  • baba ghanoush – pasta z bakłażanu i sezamu
  • Marynowany kurczak, cymes z marchwi, sałatka z kuskusu
  • Czulent z kaczką

Czas trwania:

  • 3-4 godziny

______
Uwaga, otwieramy nie wcześniej niż 15 minut przed godziną rozpoczęcia warsztatów.