Kuchnia indyjska
Dostępność:
CZASOWO NIEDOSTĘPNY
Cena:
239,00 zł
239.00
Ocena:
0





Opis
Subkontynent Indyjski zamieszkany przez ponad miliard ludzi dostarcza nam inspiracji i skarbów w postaci kuchni. Indyjskie jedzenie jest bardzo bogate w aromaty i smaki tak jak rozległy, zróżnicowany i nadal tajemniczy jest ten kraj. Z południowych Indii pochodzą popularne potrawy wegetariańskie, a z północnych - mięsne. Najczęściej stosowane przyprawy w kuchni indyjskiej to: imbir, kurkuma, chili, czosnek, czarnuszka oraz przeróżne mieszanki przypraw w tym dobrze znane w Polsce curry.
Na warsztatach kulinarnych w naszej Akademii Gotowania przygotujecie niebanalną przystawkę z jajek. Pikanterii doda zupa Dahl. Przygotujecie idealne kremowe curry z kurczaka. Kolacje zakończy deser o tajemniczej nazwie Kheer.
W programie (menu):
- Jajka z Chettinad
- Dahl - indyjska zupa z soczewicy
- Północnoindyjskie kremowe curry z kurczaka
- Kheer – indyjski puding
Czas trwania:
3 - 4 godziny